Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 με 20:00, Σάββατο 10:00-13:00 | +306980326564 | info@mama24h.gr

10% Έκπτωση
Με την εγγραφή σας στο mama24h Official Newsletter.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Δωρεάν μεταφορικά, για παραγγελίες  άνω των 29 ευρώ.
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Παράδoση 1 έως 3 ημέρες.


Αγαπημένες μανούλες που θέλετε να αποχαιρετήσετε την πάνα αλλά σας φαίνεται βουνό ή όνειρο απατηλό, απλά ηρεμήστε, πάρτε το απόφαση και αφοπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία.

Από προσωπική εμπειρία θα ήθελα να σας πω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι σίγουρα τα φανταζόσαστε αρκεί να ακολουθήσετε ορισμένες γενικές οδηγίες - συμβουλές. Και λέω γενικές διότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...

Άλλο είναι έτοιμο στα 2 χρόνια και άλλο στα 4 χρόνια. Ποτέ μην πιέσετε το παιδί σας να κόψει την πάνα όταν δεν είναι έτοιμο διότι θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα, θα αντιδράσει αρνητικά σε αυτό που πάτε να του επιβάλλετε και μετά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

 

Σημαντικό είναι να το πάρετε απόφαση και να πείτε ότι είστε έτοιμοι γι’ αυτήν την αλλαγή που αξίζει κάθε σας προσπάθεια. Η μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή του παιδιού καλό είναι να μη συμπέσει με κάποια άλλη μεγάλη αλλαγή εκείνης της περιόδου, καθώς μπορεί να προκληθεί σύγχυση στο παιδί. Αν, για παράδειγμα, το ίδιο διάστημα θέλετε να του κόψετε την πιπίλα, θα πρέπει να επιλέξετε να δώσετε προτεραιότητα σε μία από τις δύο αλλαγές.

· Ηλικιακά τα περισσότερα παιδιά είναι έτοιμα να μπουν στο στάδιο της εκμάθησης στην ηλικία μεταξύ των 2 - 3 ετών. Καλό είναι η προσπάθεια να γίνει το πρώτο Καλοκαίρι μετά τα 2 γιατί η εποχή βοηθάει. Πρώτον γιατί λόγω υψηλών θερμοκρασιών τα παιδιά αρχίζουν να μην αντέχουν τη δυσφορία της πάνας αναζητώντας από μόνα τους να «πάρουν λίγο αέρα» και κατά συνέπεια κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι με το βαρκάκι τους και δεύτερον γιατί σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα έχετε να πλένετε πολλά ρούχα και χαλιά.. Η παραλία για παράδειγμα θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα μέρη που βοηθούν το παιδί να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι δεν φοράει πάνα.

· Όταν το παιδί αρχίσει να καταλαβαίνει και να εκτελεί απλές εντολές όπως «έλα εδώ», «κάθισε κάτω», καθώς επίσης και να λέει τις λεξούλες «τσίσα», «κακά» ή τουλάχιστον να το εκφράζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αρχίστε την εκπαίδευση του.

· Σίγουρα θα σας έχει ακολουθήσει πολλές φορές στην τουαλέτα και θα έχει παρατηρήσει τι κάνετε. Ξεκινήστε λοιπόν να του εξηγείτε με απλές λεξούλες τη διαδικασία. Για αρχή χρησιμοποιείστε ένα γιογιό που θα διευκολύνει την εκπαίδευση του.

· Πάντα, μα πάντα όμως επιβραβεύστε την προσπάθεια του!!! Μια αγκαλιά και ένα φιλί θα το κάνει να αισθανθεί σπουδαίο και θα του δώσει τη δύναμη να συνεχίσει να προσπαθεί.

 

Πριν 2 περίπου χρόνια περάσαμε κι εμείς αυτό το στάδιο. Αρχικά τοποθετήσαμε το γιογιό στο σαλόνι. Οι πρώτες δυο μέρες ήταν ουσιαστικά μέρες επεξεργασίας.. Αρχικά το χρησιμοποιήσαμε ως καρεκλάκι για να το συνηθίσει και μετά συστηματικά έβαζα το παιδί να κάθεται σχεδόν κάθε μία ώρα και περιμέναμε με υπομονή μέχρι να «έρθουν» και να τα «ακούσουμε»….. Δεν σημαίνει ότι κάθε μία ώρα είχαμε αποτέλεσμα, αλλά και μόνο για τη διαδικασία άξιζε η προσπάθεια. Δεν έλειψαν βέβαια και τα ατυχήματα αλλά… ουδέν καλό αμιγές κακού. Μετά σιγά σιγά μετακινήσαμε το γιογιό στην τουαλέτα για να προσδιορίσει το χώρο που πρέπει να πηγαίνει όταν θέλει να κάνει την ανάγκη του.

Και κάπως έτσι εκεί μετά τα 2,5 μέσα σε μια βδομάδα αποχαιρετήσαμε την πάνα....Τελικά όλο αυτό ήταν πιο εύκολο απ’ ότι φάνταζε στο μυαλό μου…. Λίγο καιρό αργότερα, εφαρμόσαμε το γιογιό στη λεκάνη της τουαλέτας και πλέον το χρησιμοποιούμε μόνο ως σκαμπό!!! 

Tip: Κατά τη διάρκεια της ημέρας δώστε στο παιδί να πιει πολλά υγρά, βοηθούν στη διαδικασία!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

της Παναγιώτας Γαλιώτα

 

      

mama24h | Official Newsletter

Με την εγγραφή σας στον newsletter μας θα είστε από τους πρώτους που θα δουν τα  τελευταία προϊόντα, νέα και τις ειδικές προσφορές μας:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σεβόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα διαφυλάσσουμε σε ασφαλές σύστημα. Το mama24h.gr προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα.
Please wait